Opodal pałacu Potala rozciągają się piękne krajobrazy parku Nashan.

Chamdo nocą prezentuje się wspaniale.

Jeśli chcesz zjeść polecamy restaurację Makye-ame.

Zanim wyjedziesz do Tybetu przygotuj się mentalnie i fizycznie. Kilka porad praktycznych dla wyjeżdżających.

Kompleks świątynny Karjiu urzeka swym położeniem.

Ngari to przepiękny i atrakcyjny turystycznie rejon Tybetańskiego Regionu Autonomicznego, znany dzięki świętemu masywowi Kajlas (Kailash), zwanemu także Sumeru i jezioru Manasarowar (Manasarovar).

W pobliżu punktu widokowego Kangrinboqe miejscowy zespół patrolowo - ratowniczy pospieszył z pomocą 20 niemieckim turystom, których  autokarawan ugrzązł w bagnie.

Policja zatrzymała 28 „koników”(nielegalnych sprzedawców biletów)  pod liczącym trzynaście wieków Pałacem Potala w Lhasie

Podróż typu "sightseeing" turystycznym pociągiem Lhasa - Xigaze trwa około trzech godzin.

Regionalne władze lotnictwa cywilnego poinformowały, że Tybetańskie porty lotnicze osiągnęły rekordowy poziom obsługi podróżnych

Wśród zagranicznych i chińskich turystów ciągle rośnie zainteresowanie Tybetem.

Spółka Kolejowa Qinghai-Tybet  24 czerwca uruchomiła  pierwszy specjalny pociąg turystyczny "Miasto Gwiazd".

Słoneczne "halo" pojawiło się nad Pałacem Potala. Malownicze zjawisko atmosferyczne było widoczne  na niebie nad  Lhasą 20 czerwca br.

Jak informują Tybetańskie Linie Lotnicze 6 czerwca zostaną otwarte dwie nowe trasy lotnicze: Kunming-Mangshi i Guiyang-Lhasa.

W miarę poprawy pogody i wzrostu temperatury rownież Tybet przygotowuje się powoli do szczytu sezonu turystycznego.

Muzeum Jaków Tybetańskich  znajduje się w Lhasie w dzielnicy Liuwu  i zajmuje powierzchnię ponad 8 000 metrów kwadratowych.

Pałac Potala w Lhasie ze względu na rosnącą ilość gości udostępni więcej swoich atrakcji dla zwiedzających i wydłuży godziny otwarcia podczas święta Losar czyli Tybetańskiego Nowego Roku - poinformowało  Biuro Zarządu Pałacu Potala.

1. Na obszarach zamieszkanych przez Tybetańczyków będzie można od czasu do czasu zobaczyć, czerwone, żółte i zielone szmatki przywiązane do krów i owiec.