Źródło: VTIBET.com Autor: Wang Jun, 08/27/2018

Na fotografii: linia rozlewu specjalnego lokalnego piwa warzonego w Shigatse Brewery of Tibet. [Photo / Xinhua

Browar Shigatse w Tybecie został założony i jest obsługiwany przez miejscowych pracowników. Zakład zbudowano u stóp gór, woda używana do produkcji piwa w pochodzi z wody górskiej zgromadzonej wiosną na wysokości 4 200 metrów.
Browar ma już pełny zestaw zautomatyzowanych działów produkcyjnych, m.in. rozlewnię, dział fermentacji itd..
Według przekazanych informacji, browar zatrudnia blisko 30 mieszkańców Shigatse, ponad 20 absolwentów szkół zawodowych i technicznych oraz pięciu piwowarów z browaru Anheuser-Busch InBev jako doradców technicznych.

Laborantki w laboratorium Tybetańskiego Browaru Shigatse testują zawartość cukru w ​​brzeczce z pszenicy. [Photo / Xinhua]

Na fotografii: fragment rozlewni piwa w Shigatse Brewery of Tibet (Tybetańskiego Browaru w Shigatse) . [Photo / Xinhua].